Resultats de la cerca bàsica: 576

81. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
82. amanida
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'enciam, tomàquet, ceba i altres verdures crues amanides amb oli, sal, vinagre, etc. [...]
83. pàtera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de poca fondària que usaven els antics en els sacrificis per a fer les libacions. [...]
84. escrupolós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té escrúpols, dubtes. És un home poc escrupolós: no te'n fiïs. Pots aprofitar el mateix plat, home, no siguis tan escrupolós. Que fa les coses amb escrupolositat. Escrupolós en el treball. Fet amb escrúpol, amb gran cura, amb exactitud. Una [...]
85. ranxo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar que es fa per a molts i que es redueix generalment a un sol plat, com el que es dona a soldats, mariners, presos, etc. Lloc fora de poblat on s'alberguen diferents famílies, on es crien cavalls, muls, etc. Cambra d'una nau destinada a la tripulació. [...]
86. galantina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc., cuita amb espècies, que se serveix fred amb una gelea. [...]
87. sotacopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb peu en què es porten les copes o els gots amb què se serveix la beguda. [...]
88. mussaca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fet a base de capes alternades d'albergínia i de carn picada barrejada amb ceba, cuit al forn. [...]
89. vedella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vaca que no passa d'un any. Carn de vedell o de vedella. Un plat de vedella amb pèsols. [...]
90. xucrut
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Col blanca, tallada, salada i fermentada. Plat preparat amb aquesta col, patates bullides, carn de porc i altres ingredients. [...]
Pàgines  9 / 58 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>