Resultats de la cerca bàsica: 19

Diccionari de la llengua catalana
1. olfacte
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sentit amb què es perceben les olors. [...]
2. paròsmia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anormalitat en el sentit de l'olfacte. [...]
3. anòsmia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pèrdua o afebliment del sentit de l'olfacte. [...]
4. olfacció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Percepció de les olors pel sentit de l'olfacte. [...]
5. finor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de fi. La finor de les seves mans, de la seva pell. La finor d'aquelles perles. La finor del seu olfacte, del seu paladar. La finor del seu esperit. [...]
6. olfactori -òria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'olfacte o a l'olfacció. Nervis olfactoris. [...]
7. neopal·li
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Àrea de l'escorça cerebral dels mamífers, molt desenvolupada, en què tenen lloc les impressions dels sentits excepte l'olfacte. [...]
8. rosegador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que rosega. Ordre de mamífers petits, de forma poc esvelta i amb potes diferenciades del cos, crani baix allargat, d'intestí molt llarg, estómac simple, herbívors o omnívors i amb l'olfacte, la vista i l'oïda molt desenvolupats, que és l'ordre més ampli de [...]
9. feromona
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància química emprada per a la comunicació entre organismes individuals de la mateixa espècie, missatger químic intraespecífic percebut primàriament pel sentit de l'olfacte. Feromona sexual. [...]
10. organolèptic -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix un efecte o impressió al tacte, al gust o a l'olfacte. Les propietats organolèptiques d'un cos, d'un aliment, d'un medicament. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>