Resultats de la cerca frase exacta: 35

Diccionari de la llengua catalana
1. olla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas rodó de terrissa o de metall, ventrut, generalment amb dues anses, que serveix per a cuinar, fer bullir aigua, etc. olla de pressió [o olla exprés] Olla que hom pot tancar hermèticament, proveïda d'una vàlvula de seguretat, en què hom pot elevar l'aigua a [...]
2. ollada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap en una olla, especialment gran. Vam coure una ollada de faves. [...]
3. pinyata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla, especialment la que es posa penjada a certa altura perquè hom procuri rompre-la d'un cop de bastó anant amb els ulls tapats. [...]
4. ansat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla petita amb una sola ansa. [...]
5. tupí 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olla petita amb una sola ansa. [...]
6. cassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas de metall proveït d'un mànec que serveix per a escudellar, per a treure oli o altres líquids d'una gerra, d'una olla, etc. [...]
7. urceolat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En forma d'olla o de gerro panxut. Corol·la urceolada. [...]
8. sobreeixir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Un recipient ple a vessar, deixar escapar, per damunt les vores, una quantitat del líquid quan el volum d'aquest augmenta per addició o dilatació. L'olla sobreïx. El mateix líquid, vessar-se. L'aigua que sobreïx de l'olla.  [...]
9. desnansat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té tretes o trencades l'ansa o les anses. Una olla desnansada. [...]
10. sacsar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sacsejar . Quan es couen llegums convé sacsar de tant en tant l'olla. [...]
Pàgines  1 / 4 
Pàgina  1  2  3  4  Següent >>