Resultats de la cerca bàsica: 98

61. tubercle de l'habènula
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Eminència mamil·liforme, esfèrica o ovoide, d'eix major anteroposterior, situada a la part posterior del triangle de l'habènula, sota la qual hi ha el gangli de l'habènula. [...]
62. guanàbana
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit comestible del guanabaner, ovoide, molt gros i pesant, de pela d'un verd intens, amb apèndixs espinosos, i de polpa blanca i sucosa, molt aromàtica i de gust àcid. [...]
63. llima
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Fruit de la llimera, ovoide, semblant a una petita taronja, de pela verda groguenca i de polpa àcida, flairosa i molt sucosa, emprat sobretot per a begudes i com a aromatitzant. [...]
64. tuberositat bicipital
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Eminència ovoide, d'eix major vertical, situada a la part anterointerna de l'extremitat superior del radi, immediatament a sota del coll d'aquest os, que serveix per a la inserció del tendó inferior del bíceps. [...]
65. cogoma
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot 1 [camperol] champiñón m silvestre. 2 [farinera] amanita ovoide.  [...]
66. cèl·lula de Bergmann
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Cadascuna de les cèl·lules glials de la capa molecular de l'escorça cerebel·losa, que tenen un cos cel·lular ovoide, del qual surten dues o tres prolongacions dendrítiques que ascendeixen radialment fins a la superfície i acaben sota de la piamàter. [...]
67. galló
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Construcció
Ornament ovoide que fa relleu i es troba generalment formant conjunt amb altres. [...]
68. forner
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a m i f 1 panadero -ra, hornero -ra. f 2 bot [farinera] amanita ovoide.  [...]
69. bola de Marchi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Segment de mielina ovoide o el·lipsoide produït per degeneració; tenyeix de castany pels mètodes de Marchi. [...]
70. rave rusticà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Herba de la família de les crucíferes, robusta i d'arrel gruixuda, fulles lanceolades, crenades o pinnatífides, flors blanques i oloroses, en inflorescència corimbiforme, i fruit ovoide, originària probablement de l'Europa centreoriental i cultivada per aprofitar-ne l'arrel, blanca i de sabor [...]
Pàgines  7 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent >>