Resultats de la cerca bàsica: 269

51. perlític -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté perlita. Acer perlític. Fosa perlítica. [...]
52. craspa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa rugosa que recobreix la superfície d'una peça fosa. [...]
53. foneria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Establiment on es treballen els metalls pel procediment de fosa. [...]
54. mal·leabilització
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de recoure la fosa blanca per augmentar-ne la mal·leabilitat. [...]
55. trufa 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos.  [...]
56. aiguaneu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Precipitació força uniforme de neu mig fosa o de pluja i de neu barrejades. [...]
57. electròlisi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Descomposició química d'una substància, fosa o en solució, per l'acció del corrent elèctric. [...]
58. electròlit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància que, fosa o dissolta en un solvent ionitzant, es dissocia donant ions i, doncs, esdevé conductora de l'electricitat. [...]
59. massalota
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Reserva de metall líquid per a compensar les reduccions dimensionals en la solidificació d'una peça fosa dins un motlle. [...]
60. fondant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xocolata especial per a ésser fosa. Xocolata fondant. Pasta feta de sucre, mantega, aigua i altres ingredients que, aromatitzada, s'empra en pastisseria i confiteria.  [...]
Pàgines  6 / 27 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>