1.
llevat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa fermentada que es mescla amb una altra per fer-la fermentar. Ferment que determina la transformació dels líquids que contenen sucre en líquids alcohòlics. Aquells fets van deixar un llevat d'odis i discòrdies. Fong unicel·lular que es reprodueix per [...]
|
2.
llevat 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En combinació amb de o sol, expressa una relació que denota exclusió. Llevat d'això, la resta no té importància. Llevat d'uns quants, tots foren empresonats. Llevat error o omissió. llevat que Exceptuant el cas que. [...]
|
3.
llevat 3 -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que és fora del llit en un moment en què s'esperaria que hi estigués ajagut. Què feu encara llevats? El malalt ha estat llevat bona part de la tarda. [...]
|
4.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Massa fermentada que es mescla amb una altra per a fer-la fermentar. [...]
|
5.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fong unicel·lular que es reprodueix asexualment per gemmació o per fissió. [...]
|
6.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
7.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
8.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Ferment que determina la transformació dels líquids que contenen sucre en líquids alcohòlics. [...]
|
9.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
10.
llevat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fong unicel·lular de l'ordre dels endomicetals, de gran interès per a la indústria, sobretot l'alimentària, per la seva aptitud de produir enzims capaços de provocar canvis bioquímics en productes orgànics naturals. [...]
|