71.
xarop
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Solució espessa, més o menys viscosa, de sucre en aigua, a la qual ordinàriament s'afegeix suc de fruites, herbes, etc. Xarop de magrana. Solució medicinal. Pren-te el xarop de la tos. [...]
|
72.
micronització
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de reduir una substància sòlida a pólvores molt fines. [...]
|
73.
iola
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embarcació al servei del capità d'una nau o del comandament d'un vaixell, oberta, elegant, de línies fines, amb espill a popa, rasa, propulsada amb rems armats en punta i governada amb timó. [...]
|
74.
plantaginàcies
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de plantes dicotiledònies, integrada sobretot per herbes, de fulles enteres, sovint reunides en roseta, flors tetràmeres petites, generalment en espiga, i fruit en càpsula, a la qual pertanyen els plantatges. Individu d'aquesta família. [...]
|
75.
escanyotar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la canyota i les males herbes (d'un camp). [...]
|
76.
amanida d'herbes de marge amb formatge de cabra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
77.
assortiment de verdures fresques amb perfum d'herbes aromàtiques
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
78.
carré de xai al forn amb verduretes i herbes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
dau de salmó fumat amb crema àcida d'herbes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
80.
escamarlans amb caviar de salmó i amanida d'herbes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|