71.
rosegall
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cosa rosegada. Menjar que es deixa a mig rosegar. Menjar que es deixa al plat, a la menjadora. Deixalla, restes, de cosa usada. [...]
|
72.
porrada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat a base de porros bullits. [...]
|
73.
discòfor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que porta un disc o un plat. [...]
|
74.
fritada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de fregit, especialment de peix variat. [...]
bací
|
75.
balançó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'una balança. Equilibrar els dos balançons. [...]
|
76.
corder 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de corder. Un plat de corder rostit. [...]
|
77.
romesco
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
|
78.
bací
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de metall amb una esmotxadura semicircular a la vora, que usaven els barbers per a remullar la barba. Plat metàl·lic utilitzat en la música popular com a instrument de percussió. Orinal. [...]
|
79.
fruitera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
|
80.
marcelina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb una cavitat al mig per a aguantar-hi una xicra. [...]
|