FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Malura de les plantes causada per adversitats diverses, principalment per un fong paràsit afavorit per la boira o la humitat excessiva. Full prim de pasta feta amb farina, sucre i una essència, enrotllat en forma de canó. Pasteta fina de farina cuita amb motlle. Cosa de cap [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adquirir i retenir (d'una mercaderia) una gran quantitat a fi de modificar-ne el preu en el mercat. Acaparar la farina, el sucre, la llenya. Apropiar-se en detriment d'altri. A la taula acaparava els millors talls. Acaparava l'atenció dels concurrents. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Atuell de forma i dimensions adequades per a pastar farina, morter, etc. Moble rectangular i amb tapa, que servia, entre d'altres funcions, per a pastar el pa. Recipient semblant a una pastera de pastar farina. Caixa amb potes i fons inclinat que utilitzen els guixaires. Recipient que [...]