Optimot. Consultes lingüístiques - Llengua catalana

confitura

melmelada o melada, confitura en què la fruita està aixafada en forma de puré.
compota, fruita bullida amb menys sucre que la confitura. Compota de peres, de pomes, etc.
gelea, preparació obtinguda fent bullir suc de fruites amb sucre, de consistència blana i elàstica con gelatina. Gelea de llimó.
pa, massa de fruites aixafades i premsades, que té una certa semblança amb el pa. Pa de figues. Pa de peres.
codonyat, confitura de codony.
arrop, confitura feta amb most concentrat i fruites.
cabell d'àngel, confitura feta amb una espècie de carbassa amb polpa fibrosa.
carbassat, confitura de carbassa.
citronat, confitura de poncem.
raïmat, most bullit fins que pren la consistència d'un arrop, condimentat amb espècies.

© Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana
Enciclopèdia Catalana
Abreviacions