Resultats de la cerca frase exacta: 226

Diccionari de la llengua catalana
101. panera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a guardar o servir el pa. Recipient rectangular o oval fet generalment de joncs o de vímets, per a tenir-hi roba, taps, etc. [...]
102. calçotada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de calçots cuits a la flama, sucats en una salsa preparada fonamentalment a base d'avellanes, ametlles, alls escalivats, pa torrat, oli i pebre vermell.  [...]
103. eucaristia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sagrament que commemora el sacrifici de Jesucrist i renova el seu gest en l'últim sopar. Missa 1 1. Pa i vi consagrats en la missa.  [...]
104. rosta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pa torrat sucat amb oli, fregit amb suc de cansalada. Tall de cansalada, de llom, etc., torrat a les graelles, fregit a la paella. [...]
105. delirós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té deliri, especialment per algú o per alguna cosa. Estar delirós un malalt. Estar, algú, delirós per una dona. Delirós de guanyar un bocí de pa. [...]
106. desenrabiar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer cessar d'estar enrabiat. Una paraula amable el desenrabia com per art d'encantament. Cessar d'estar enrabiat. Dona-li un crostó de pa perquè es desenrabiï. [...]
107. gaspatxo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sopa freda, crua, feta amb tomàquet, all, aigua, oli, vinagre, sal i molla de pa ben barrejat, a la qual s'afegeix ceba, cogombre i pebrot trinxat. [...]
108. torrador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que torra. Instrument per a torrar alguna cosa, ordinàriament una planxa, en forma de paella, de cilindre, etc., amb forats. Aparell electrodomèstic per a torrar pa. Embriaguesa.  [...]
109. cruixent
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que cruix, especialment una cosa que masteguem o manipulem. Un pa de crosta cruixent. Coca cruixent. Cep d'una varietat que dona raïm negre. Raïm de cep cruixent. [...]
110. paló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pala petita que els forners usen per a remenar el pa mig cuit i desenfornar-lo. Pala petita que els agricultors usen per a fer clots i sembrar-hi llavors. [...]
Pàgines  11 / 23 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>