1.
perill alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Agent biològic, físic o químic que pot causar un efecte perjudicial per a la salut si és present en un aliment. [...]
|
2.
quilometratge alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Distància recorreguda per un aliment entre el punt de producció i el de consum. [...]
|
3.
règim alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Mode d'alimentació d'una persona, que té en compte tant la quantitat com la qualitat i la freqüència. [...]
|
4.
risc alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Probabilitat que es produeixi un efecte advers sobre la salut com a conseqüència de l'exposició a un perill alimentari en combinació amb la gravetat que pot tenir. [...]
|
5.
veganisme alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari basat en el consum exclusiu d'aliments d'origen vegetal. [...]
|
6.
brot d'origen alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent perjudicial. [...]
|
7.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància sense poder nutritiu o emprada amb finalitats no nutritives que hom afegeix en qualsevol fase de l'elaboració dels aliments per tal de conservar-ne les característiques físiques, químiques o fisicoquímiques, per tal d'evitar-ne l'alteració espontània o per donar-los característiques part [...]
|
8.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
9.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància natural o sintètica, generalment sense valor nutritiu, amb una funció tecnològica, que s'afegeix intencionadament a un aliment durant el procés de fabricació, transformació, preparació, tractament, envasament, transport o emmagatzematge, i que es converteix directament o indirectament en [...]
|
10.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància natural o sintètica sense poder nutritiu que s'afegeix a un aliment, en qualsevol fase de la seva elaboració, per a modificar-ne o millorar-ne determinades característiques, assegurar-ne la conservació o millorar-ne l'adaptació a l'ús final sense que en variïn la composició i les qualita [...]
|