Resultats de la cerca bàsica: 87

Diccionari de la llengua catalana
61. convertidor 2 convertidora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que fa conversions religioses. Aparell per a convertir en acer la fosa obtinguda a l'alt forn. Màquina que romp o talla un feix de filaments sintètics en fibres de longitud prefixada. Aparell, màquina o dispositiu elèctric destinat a transformar un corrent elèctric [...]
62. forcat 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forca, especialment llarga com la usada per a ficar llenya en un forn. Peça de fusta en forma de forca que es posa al bescoll de les haveries. Forcadura, especialment el punt d'on arrenquen les branques principals d'un arbre. Forc 2 . Cavitat del buc de la barca a proa, sota el senó. [...]
63. bocada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció de menjar o de beguda que cap d'un cop a la boca. Aquest panet, ell amb un parell de bocades se'l menja. Un poc de menjar. Feu-li prendre una bocada de carn. Quantitat de combustible que, d'un cop, es fica en un forn. fer bocades d'alguna cosa Vanar-se'n, ponderar-la excessivament. [...]
64. monopoli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'explotació de serveis d'interès comú, com el molí, el forn o la forja. [...]
65. tovera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obertura tubular per on entra l'aire que s'insufla en un forn o una farga. Conducte adequadament perfilat per tal que el fluid que hi circula augmenti de velocitat, amb pèrdua de pressió, o augmenti la pressió, amb disminució de la velocitat. Part posterior d'un motor de [...]
66. galeta 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa que es cou una segona vegada perquè s'endureixi i es conservi millor. Tros petit de formes diverses d'una pasta feta de farina, sucre, ous, mantega, etc., que es cou al forn. Galetes salades per a l'aperitiu. Bufetada. Seqüència de caràcters, continguda en un fitxer [...]
67. establiment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
emfitèutica d'una batllia, una notaria o una escrivania, un forn, una taverna, una farga, un molí o altre dret senyorial atorgada pel rei o per un baró, o bé imposició mitjançant cens i a vegades també amb pagament d'entrada. Escriptura on hom consigna un contracte [...]
68. procediment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'anilina Flexografia . procediment àcid Procediment d'obtenció de l'acer en què el revestiment del forn o del convertidor és de material àcid. procediment bàsic Procediment d'obtenció de l'acer en què el revestiment del forn o del convertidor és de material [...]
69. escombrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
menjador, la sala. Escombrar l'era, el carrer. Escombrar el forn. Escombrar el carrer amb el ròssec de les faldilles. Explorar 3 . Desplaçar ràpidament la filmadora en impressionar una pel·lícula. [...]
70. cuina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Cuina encastada. cuina econòmica Aparell escalfador de ferro que sol constar de forn, dipòsit d'aigua i dos o més fogons. Art de preparar el menjar. Saber cuina. Cuina catalana, francesa. Conjunt dels aliments que hom prepara en una casa. Aquesta setmana em toca a mi la cuina i a [...]
Pàgines  7 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>