Resultats de la cerca bàsica: 85

Diccionari de la llengua catalana
11. romesco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
12. bací
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de metall amb una esmotxadura semicircular a la vora, que usaven els barbers per a remullar la barba. Plat metàl·lic utilitzat en la música popular com a instrument de percussió. Orinal. [...]
13. fruitera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
14. marcelina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb una cavitat al mig per a aguantar-hi una xicra. [...]
15. plata 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de forma ovalada, oblonga, generalment més gran que un plat ordinari, per a servir el menjar a taula. Menjar o altra cosa que es posa en una plata. Una plata d'enciam. Una plata de crema. [...]
16. aguiat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
17. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
18. amanida
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'enciam, tomàquet, ceba i altres verdures crues amanides amb oli, sal, vinagre, etc. [...]
19. pàtera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de poca fondària que usaven els antics en els sacrificis per a fer les libacions. [...]
20. escrupolós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té escrúpols, dubtes. És un home poc escrupolós: no te'n fiïs. Pots aprofitar el mateix plat, home, no siguis tan escrupolós. Que fa les coses amb escrupolositat. Escrupolós en el treball. Fet amb escrúpol, amb gran cura, amb exactitud. Una [...]
Pàgines  2 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>