Resultats de la cerca frase exacta: 20

Diccionari de la llengua catalana
1. pollastre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]
2. galantina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc., cuita amb espècies, que se serveix fred amb una gelea. [...]
3. trufar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir amb tòfones. Pollastre trufat. [...]
4. caponar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer capó (un pollastre). El mascle, en l'aviram, cobrir (la femella). Una noia, casar-se abans que (la seva germana més gran). La més petita ha caponat la pubilla. [...]
5. socarrimar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Socarrar lleument. Primer, se socarrima el pollastre i després es renta. [...]
6. samfaina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat que sol servir d'acompanyament fet amb tallets de pebrot, tomàquet, albergínia, ceba i carabassó. Pollastre amb samfaina. Desori. [...]
7. plomar 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llevar la ploma (a un ocell). Plomar un pollastre. Despullar (algú) del seu diner, especialment en el joc. Un ocell, posar ploma. [...]
8. adotzenar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disposar, ordenar, per dotzenes. Aquí adotzenen els taps. Aplegar a dotzenes. Esdevenir adotzenat. El pollastre és l'element de la nostra cuina que s'ha adotzenat més. [...]
9. rostir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure (carn) sotmetent-la, en un ast, en un forn, etc., a un foc viu untada o ruixant-la amb greix. Rostir una cuixa de moltó a l'ast. Rostir un pollastre al forn. Amb aquest foc, el pollastre no trigarà a rostir-se. Cremar 4 i 5. El sol li ha rostit l'esquena. L'ardor del sol ha [...]
10. enllardar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recobrir amb llard (una vianda). Quan hàgiu enllardat el pollastre, fiqueu-lo al forn. Entatxonar llenques de cansalada (dins la carn que s'ha de rostir), amb l'agulla d'enllardar. Embrutar amb llard o qualsevol altra substància greixosa. Enllardar-se les mans. No posis un quadre a [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>