Resultats de la cerca bàsica: 98

31. paulònia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbre caducifoli de la família de les escrofulariàcies, de grans fulles cordiformes, enteres o trilobades, flors tubuloses violàcies, en panícules terminals molt vistoses, i fruit en càpsula ovoide i amb nombroses llavors alades, originari de l'Àsia oriental i plantat [...]
32. tintorell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust caducifoli de la família de les timeleàcies, de mida petita, de fulles lanceolades, flors tubuloses de color de rosa i molt flairoses i fruit en drupa ovoide i vermella, que es fa sobretot en fagedes i en avetoses, els fruits del qual són molt tòxics (Daphne mezereum).  [...]
33. julivert
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les umbel·líferes, de fulles repetidament pinnaticompostes, de vegades crespes, flors verdoses en umbel·la i fruit ovoide, cultivada per les seves fulles, emprades com a condiment, i de vegades subespontània en llocs ruderals (Petroselinum crispum o P [...]
34. taronja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del taronger, globulós o una mica ovoide, de pela llisa o poc gravada i de color groc més o menys vermellós per fora, blanca i esponjosa per dins, i de polpa que té de sis a dotze grills, sucosa, dolça o agredolça. taronja agra Fruit del taronger agre [...]
35. patata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tubercle comestible de la patatera, globós, ovoide o allargat, i sovint bonyegut, de pela grogosa, bruna o rogenca i carn blanca o groguenca, ric en fècula. patata del bufet Patata d'una varietat primerenca i de bona qualitat. patates rosses Patates fregides. patata de canya [...]
36. passionera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
aspecte de claus, i fruit en baia, ovoide i globosa, d'un groc ataronjat, originària de l'Amèrica Central i del Sud, cultivada en jardineria (Passiflora caerulea).  [...]
37. tomàquet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la tomaquera, de mida molt diversa, globós, ovoide o piriforme, sovint deprimit o lobat i solcat, de pela vermella, rosa o groguenca, dividit per dins en unes quantes cavitats i amb les llavors immergides en una massa mucilaginosa. Tomaquera. tomàquet de mar [...]
38. escata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Placa petita que, imbricada o juxtaposada amb unes altres de semblants, forma la coberta externa del cos de certs peixos, rèptils i mamífers, i de les potes dels ocells. escata cicloide Escata de forma arrodonida o ovoide, que cobreix el cos d'alguns peixos, com les anguiles, les truites [...]
39. cascall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta anual de la família de les papaveràcies, cultivada, de fulles caulinars amplexicaules, dentades, grans flors blanques, rosades o violades i fruit en grossa càpsula ovoide, indehiscent, coronada pel disc estigmàtic, que conté nombroses petites llavors d'ús [...]
40. ginesta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
ginesta vimenera Arbust grisenc de la família de les papilionàcies, de branques primes, gairebé sense fulles, flors grogues i petites, en raïms densos, i fruit ovoide o esferoidal amb una o dues llavors, que es fa als erms i als codolars de les contrades mediterrànies seques [...]
Pàgines  4 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent >>