71.
règim
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
posterior al feudalisme caracteritzat per la monarquia absoluta. Manera de viure a què hom se subjecta per millorar o preservar la salut, per atènyer un determinat efecte, etc. El metge ha prescrit al malalt un règim sever. Estar a règim. Seguir un règim alimentari. règim [...]
|
72.
canal 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
organisme per on circulen substàncies líquides o semilíquides, aire, etc. canal alimentari Tub digestiu. canal vertebral Canal que conté la medul·la espinal. Mitjà a través del qual, en el procés de comunicació, són transmesos els signes. Suport [...]
|
73.
codi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
que regula, seguint el model del codi, una especialitat que forma part d'una categoria jurídica. Codi de circulació. Codi alimentari. Codi moral. Sistema convencional de signes i de regles que posen en relació aquests signes, que serveix per a transmutar la forma d'un missatge en una [...]
|
74.
pasta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
paper. pasta de fustes Massilla de fustes. Pasta de cel·lulosa. Massa formada amb farina que serveix per a fer pa, galetes, pastissos, etc. Remenar la pasta. pasta bamba Pasta fina i molt fofa, feta amb farina, ous, sucre i oli o saïm. Producte alimentari obtingut per [...]
|
75.
'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font
Fitxes de l'Optimot
. Per exemple:
preparat alimentari gras en pols
l'oli d'oliva i l'alvocat són aliments grassos
el formatge gras es fa amb llet sencera
En canvi, per fer referència a la naturalesa del greix o que té les característiques del greix, la forma que cal fer servir és greixós, greixosa:
La massa de les [...]
|
76.
risc emergent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Risc alimentari derivat d'un perill emergent. [...]
|
77.
crudivegà | crudivegana
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Vegà alimentari que segueix un règim alimentari basat en el consum, de manera exclusiva o en una proporció elevada, d'aliments crus, incloent-hi els germinats i els fermentats, o cuits a baixa temperatura. [...]
|
78.
piscivegetarianisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari bàsicament vegetarià que inclou el consum esporàdic de peix. [...]
|
79.
retirada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mesura adoptada per l'autoritat competent o per l'operador econòmic autoritzat consistent a treure de la cadena de subministrament un producte que pot comportar un risc alimentari, a fi d'evitar que arribi al consumidor final. [...]
|
80.
frugivorisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari vegà basat en el consum de fruita, fruits i llavors. [...]
|