Resultats de la cerca bàsica: 41

Diccionari de la llengua catalana
11. apendiculàries
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Classe d'animals urocordats pelàgics, petits, de forma ovoide i de cos transparent. Individu d'aquesta classe. [...]
12. llimona
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del llimoner, generalment ovoide, amb una prominència en forma de mugró a la punta, de pell groga rugosa i polpa groguenca, dividida en grills, sucosa i àcida. llimona dolça Fruit comestible del llimoner dolç, de color verd groguenc i de polpa fada i molt [...]
13. vacària
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les cariofil·làcies, glauca, de fulles lanceolades, oposades i connates a la base, flors en cima laxa terminal, amb el calze inflat, blanquinós i amb cinc cantells verds, i la corol·la rosa, i fruit en càpsula ovoide, que es fa als sembrats [...]
14. parameci
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Protozou ciliat del gènere Paramoecium, de forma ovoide allargada, amb un revestiment continu de cilis, que viu a les aigües dolces. [...]
15. ctenòfors
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup d'animals metazous marins afins als cnidaris, de cos ovoide o esfèric, que es mouen mitjançant la vibració de flagels externs. Individu d'aquest grup. [...]
16. meló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la melonera, gros, globós o ovoide, de corfa rugosa o reticulada, verda, groga o un xic ataronjada, i de polpa dolça, blanca o tirant a carabassa, segons les varietats. Tatxar, tallar, un meló. Peles, escorxes, de meló. Melonera . meló de tot l'any [...]
17. rave
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, i fruit ovoide, originària probablement de l'Europa centreoriental i cultivada per aprofitar-ne l'arrel, blanca i de sabor picant, emprada com a condiment i com a medicinal (Armoracia rusticana). [...]
18. fonollassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta herbàcia de la família de les umbel·líferes, de fulles dividides en segments filiformes, flors grogues en umbel·la i fruit ovoide i comprimit, pròpia dels camps de cereals (Ridolfia segetum). Pastanaga borda. [...]
19. coco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
l'aigua de coco. coco de les Seychelles Fruit del cocoter de les Seychelles, ovoide, molt gros i pesant, amb l'endocarpi bilobat, que conté la llavor més grossa del món. Fibra de coco.  [...]
20. llapassó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les umbel·líferes, de fulles pinnatisectes, flors blanques o rosades en umbel·les oposades a les fulles i fruit ovoide cobert d'agullons, que es fa sobretot als camps de cereals (Turgenia latifolia).  [...]
Pàgines  2 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>