51.
perlític -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté perlita. Acer perlític. Fosa perlítica. [...]
|
52.
craspa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa rugosa que recobreix la superfície d'una peça fosa. [...]
|
53.
foneria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Establiment on es treballen els metalls pel procediment de fosa. [...]
|
54.
mal·leabilització
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de recoure la fosa blanca per augmentar-ne la mal·leabilitat. [...]
|
55.
trufa 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos. [...]
|
56.
aiguaneu
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Precipitació força uniforme de neu mig fosa o de pluja i de neu barrejades. [...]
|
57.
electròlisi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Descomposició química d'una substància, fosa o en solució, per l'acció del corrent elèctric. [...]
|
58.
electròlit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància que, fosa o dissolta en un solvent ionitzant, es dissocia donant ions i, doncs, esdevé conductora de l'electricitat. [...]
electròlit
m. [EE] [QU] Substància que, fosa o dissolta en un solvent ionitzant, es dissocia donant ions i, doncs, esdevé conductora de l'electricitat. |
59.
massalota
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Reserva de metall líquid per a compensar les reduccions dimensionals en la solidificació d'una peça fosa dins un motlle. [...]
|
60.
fondant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xocolata especial per a ésser fosa. Xocolata fondant. Pasta feta de sucre, mantega, aigua i altres ingredients que, aromatitzada, s'empra en pastisseria i confiteria. [...]
|