Resultats de la cerca frase exacta: 28

Diccionari de la llengua catalana
1. canyella 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorça aromàtica del canyeller emprada principalment en confiteria i també com a aromatitzant en perfumeria. Canyella en pols. Canonets de canyella. canyella blanca Escorça del canyeller blanc, emprada com a medicinal i com a condiment. canyella de la Xina Escorça del [...]
2. canyella 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part anterior de la cama sobre mateix de l'aresta anterior de la tíbia. M'he donat un cop a la canyella. Os llarg de l'avantbraç. Os llarg de l'ala d'un ocell. Part prima i llarga de les extremitats dels equins des del genoll a la garreta per a les extremitats anteriors i del [...]
3. espècia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància vegetal aromàtica o picant que s'empra per a condimentar el menjar, com pebre, safrà, canyella, claus. [...]
4. sobrecanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tumor que es fa a la part externa de la canyella, sota el genoll, de les bèsties cavallines. [...]
5. canella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Canó pel qual surt l'aigua en una font. És una font de tres canelles. Canyella2 1, 2 i 3.  [...]
6. a la doba
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fregit i, després, bullit a poc a poc en un suc on s'afegeix vi i es posa all, ceba, canyella, etc. Bou a la doba. [...]
7. hipocràs
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cordial fet amb vi, sucre, canyella i altres espècies. [...]
8. alatzà -ana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
D'un color vermellós molt semblant al de la canyella. Un cavall alatzà. [...]
9. arnadí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de carabassa cuit al forn, pastat amb sucre, ametlles, pinyons i canyella. [...]
10. ensalgar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Empolvorar amb sal o qualsevol substància polvoritzada. Perquè et quedi més gustós ho has d'ensalgar de canyella. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>