111.
traçabilitat enrere
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Traçabilitat d'un producte alimentari intermedi o final que permet obtenir informació sobre el seu procés d'elaboració, les matèries primeres o els ingredients utilitzats i el proveïdor que els ha proporcionat. [...]
|
112.
traçabilitat interna
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Traçabilitat d'un producte alimentari dins d'una empresa, que permet obtenir informació sobre el seu procés d'elaboració, incloent-hi les matèries primeres, els productes utilitzats i els resultats de l'autocontrol. [...]
|
113.
pes de l'evidència
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mètode d'avaluació del risc alimentari en què es tenen en compte, d'una manera ponderada, els diferents tipus d'evidència científica de què es disposa relacionats amb el perill que s'estudia. [...]
|
114.
ecogastronomia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local. [...]
|
115.
tub digestiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Conducte que comença a la boca, continua per la faringe i l'esòfag, després per l'estómac i els intestins i acaba a l'anus. [...]
|
116.
crida a la devolució
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mesura adoptada per l'autoritat competent o per un fabricant consistent a demanar als consumidors que no consumeixin un producte determinat i que el retornin o el destrueixin, perquè s'ha descobert que pot comportar un risc alimentari. [...]
|
117.
crudivegetarianisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari basat en el consum, de manera exclusiva o en una proporció elevada, d'aliments d'origen vegetal i d'alguns aliments d'origen animal crus, incloent-hi els germinats i els fermentats, o cuits a baixa temperatura. [...]
|
118.
perill emergent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Perill alimentari d'identificació recent o que ha augmentat el potencial de dany, que constitueix una amenaça nova per a la sanitat pública local, regional o internacional, ja que la població hi està més exposada o hi té més sensibilitat. [...]
|
119.
reduflació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Acció d'un fabricant de reduir la mida o el pes d'un producte comercial a la venda, sovint un producte alimentari o un producte de neteja, sense abaratir-ne el preu, amb l'objectiu de compensar l'increment dels costos de producció. [...]
|
120.
envàs actiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Envàs alimentari que interacciona directament amb la seva atmosfera interior o amb el producte que conté, ja sigui absorbint substàncies que deterioren el producte o bé emetent-ne d'altres que ajuden a conservar-lo, utilitzat per preservar la qualitat i el bon estat dels aliments. [...]
|