Resultats de la cerca bàsica: 383

91. afartar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Satisfer més que plenament la fam (d'algú). Li van donar menjar fins a afartar-lo. S'ha afartat tant per dinar, que no ha tingut gana a l'hora de sopar. Fer prendre (a algú) un menjar, una beguda, fins a la sacietat. L'afarten de sopes. El van afartar de cops, de bastonades. Prendre [...]
92. aiguardentós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté aiguardent. Una beguda aiguardentosa. Que sembla d'aiguardent. Una olor aiguardentosa. Un sabor aiguardentós. [...]
93. gelat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda o crema congelada, feta a base de llet i aromatitzada amb substàncies emprades en confiteria.  [...]
94. nociu -iva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que fa mal, que nou. Una beguda nociva. Insectes nocius a les plantes. Una doctrina nociva. [...]
95. ponx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua, te, etc., rom o un altre licor, sucre i suc de llimona. [...]
96. sangria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda refrescant feta a base de vi, llimona, taronja i trossos de fruita, sucre, licors, etc. [...]
97. cervesa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda fermentada preparada a partir de cereals germinats, especialment ordi, i aromatitzada amb llúpol. Cervesa blanca, negra.  [...]
98. orxata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
99. escalfeir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escalfar insuficientment (un menjar, una beguda). L'escalfor, la manca d'aire, etc., fer perdre la seva frescor (a alguna cosa), alterar-la lleument. La calor ha escalfeït la mantega i s'ha fet rància. Escalfeir-se el blat en un magatzem mal ventilat. Agafar febre, posar-se febrós. [...]
100. grog
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua generalment calenta a la qual s'afegeix un licor fort, normalment rom, i llimona. [...]
Pàgines  10 / 39 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>