Resultats de la cerca bàsica: 29

Diccionari de la llengua catalana
11. cremat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
12. catalinoia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Card de la família de les compostes, amb les fulles i les ales de la tija amb vores blanques i les flors d'un groc de llimona, propi d'indrets mediterranis secs (Scolymus maculatus).  [...]
13. esponjat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta ensucrada esponjosa feta amb clara d'ou i suc de llimona. [...]
14. broida
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mata de la família de les compostes, que fa olor de llimona, de fulles molt retallades i amb petits capítols de flors groguenques, agrupats en panícules dretes, cultivada com a planta ornamental i remeiera (Artemisia abrotanum).  [...]
15. enasprir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar aspre. Esdevenir aspre. El marbre s'enaspreix amb el suc de llimona. [...]
16. maionesa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta batent rovells d'ou amb oli, sal i una mica de llimona o vinagre. [...]
17. ponx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua, te, etc., rom o un altre licor, sucre i suc de llimona. [...]
18. grog
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua generalment calenta a la qual s'afegeix un licor fort, normalment rom, i llimona. [...]
19. hesperidi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit carnós dels cítrics, d'epicarpi prim, de mesocarpi esponjós i d'endocarpi dividit en grills sucosos, com la taronja i la llimona. [...]
20. acidesa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'àcid. L'acidesa de la llimona. Indicació quantitativa de les propietats àcides. La conservació del paper depèn de la seva acidesa. Pirosi. [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>