Resultats de la cerca bàsica: 29

Diccionari de la llengua catalana
21. carpaccio
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
22. desembafar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer cessar d'estar embafat. Una infusió de menta desembafa molt. Cessar d'estar embafat. Després de l'àpat es desembafen amb suc de llimona. [...]
23. llimonada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda composta d'aigua, sucre i suc de llimona o un producte succedani. llimonada gasosa Llimonada preparada amb aigua carbònica. llimonada purgant Llimonada feta amb citrat de magnesi. [...]
24. llima 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de la llimera, ovoide, semblant a una petita taronja, de pela verda groguenca i de polpa àcida, flairosa i molt sucosa, emprat sobretot per a begudes i com a aromatitzant. Llimona. [...]
25. orpiment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mineral, sulfur d'arsènic, de fórmula As2S3, que cristal·litza en el sistema monoclínic, és de color groc de llimona i té aplicacions en pintura, tintoreria i pirotècnia. [...]
26. cítric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la llimona. Arbre o arbust perennifoli del gènere Citrus i altres afins, de la família de les rutàcies, de fruit en hesperidi, sucós i ric en vitamina C. Fruit d'un cítric. El consum, l'exportació, de cítrics. [...]
27. menjar 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que hom menja per nodrir-se. Fa un quart que som a taula i encara no ens han portat el menjar. Portar el menjar als porcs, als conills. menjar blanc Crema feta amb llet, farina d'ametlles o d'arròs, midó i sucre, aromatitzada amb pell de llimona i canyella. menjar de farda [...]
28. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
virant a llimona a les puntes, que és amargant i purgant (Ramaria formosa). peu de rata daurat Peu de rata comestible, de branques denses, de color groc fort (Ramaria aurea i espècies afins). peu de rata gris Bolet del grup dels basidiomicets, gris, de forma més o menys ramificada [...]
29. àcid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor picant, com el del vinagre. Una fruita àcida. La llimona és àcida. Bombons àcids. Relatiu o pertanyent als cossos dits àcids. Propietats àcides. Que té les propietats dels cossos dits àcids, que pot reaccionar com un àcid. Sal [...]
Pàgines  3 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3