Resultats de la cerca frase exacta: 155

81. ensalgar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Empolvorar amb sal o qualsevol substància polvoritzada. Perquè et quedi més gustós ho has d'ensalgar de canyella. [...]
82. sec 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Senyal que resta en una roba, un paper, etc., que, estant plegat, ha estat sotmès a una pressió. Senyal anàleg a la pell. Solc que deixa en una cosa una corda, un filferro, etc., que l'ha estreta o hi ha fregat. sec de la cama Canyella2 1.  [...]
83. eugenol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid oliós incolor, de forta olor de clavell, contingut en l'oli de clavell, de pebre, de canyella i de sassafràs. [...]
84. garlandí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de l'ordre de les tricolomatals, d'olor com de canyella, al principi tot ell embolicat per un vel de clapes brunes, després esquinçat formant una beina oberta a la part alta de la cama en forma d'anell o de garlanda, comestible però una mica amargant, freqüent a les [...]
85. mistela
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aiguardent, aigua, sucre i canyella. Vi dolç que s'obté afegint alcohol al most per tal d'aturar-ne la fermentació. [...]
86. torrada de Santa Teresa caramel·litzada amb gelat de canyella i toffee
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
87. canyeller
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust o petit arbre de la família de les lauràcies, de fulles coriàcies d'un verd fosc i de flors grogues, originari de Sri Lanka, cultivat en els països tropicals humits per a l'extracció de la canyella (Cinnamomum verum o C. zeylanicum). canyeller blanc Arbre de la [...]
88. aroma
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Emanació de certes substàncies que constitueix llur fragància característica. L'aroma del cafè. Aquesta canyella ha perdut la seva aroma. Olor agradable. Flor de l'aromer. Borleta que imita la flor de l'aromer. [...]
89. cruixent de peu de porc amb canyella i gelea de pernil ibèric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
90. filet de vedella amb vi negre del Priorat i cebetes amb canyella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  9 / 16 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>