FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (≠ fornal) estufa, lloc clos a una temperatura elevada, on hom posa objectes per assecar, desinfectar, etc. Estufa de dessecació, de desinfecció. alt forno forn alt, forn per a fondre el mineral de ferro. flecao pastim, forn de pa. bòbila, forn continu de coure rajoles, teules, etc [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 cremar. Cp. recremar, rostir, aquilotar o culotar: torrar la pipa a força de fumar-hi. gratinar(al forn) 2 Fig. Torrar la pell amb l'acció del sol: embrunir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
brasejar, rostir lleugerament una vianda. ensajornar, íd. salsir, rostir excessivament, esp. l'acció del sol, una cosa sucosa. graellejar, rostir a la graella (Alc.) torrar gratinar(al forn) cremar, rostir massa una cosa. La carn s'ha cremat: ja la pots donar al gos. Cp. bleir Manuel [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (persona) àrbitre. Era l'àrbitre de la moda masculina. 2 Esp., aparell o mecanisme per a regular. registre, placa, en un forn, o estufa, xemeneia, etc., per a regular el pas de l'aire. termòstat(de la temperatura) condicionador d'aire, regulador de la temperatura i la humitat en una [...]