1.
filtrar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer passar (un líquid o un gas) a través d'un filtre per tal de separar-ne la matèria sòlida que duu en suspensió. Filtrar l'aigua tèrbola, un xarop. Un líquid o gas, passar a través d'un filtre, d'un medi permeable. L'aigua es filtrava per les parets. El [...]
|
2.
filtrar
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.
[...]
|
3.
filtrar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 filtrar. He filtrado el aceite sucio, he filtrat l'oli brut. v pron 2 filtrar-se. 3 fig [el dinero] fondre's. [...]
|
4.
filtrar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 filtrar. v intr 2 [filtrar-se] filtrar p fr (o filtrarse pron). La pluja filtrava de les parets, la lluvia filtraba por las paredes. v pron 3 filtrarse. Filtrar-se per algun lloc, filtrarse por algún sitio. [...]
|
5.
filtrar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 v. tr. colar. Aquest cafè s'ha de colar. passar. Hauries de tornar a passar el cafè. Cp. clarificar, depurar, purificar 2 v. intr. o pron. traspuar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
6.
virasi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Infecció produïda per virus que es poden filtrar. [...]
|
7.
filtració
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de filtrar o de filtrar-se. filtració glomerular Primer estadi del procés de depuració de la sang pel nefró, al ronyó. [...]
filtració
|
8.
filtració
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Acció de filtrar; l'efecte. [...]
|
9.
trascolar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [Se conjuga como: acordar] [un líquido] traspuar, filtrar, colar. [...]
|
10.
hibernació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Procediment aplicat als olis comestibles consistent a provocar una cristal·lització dels glicèrids de punt de fusió més elevat per mitjà d'un refredament a baixes temperatures i a filtrar posteriorment l'oli líquid que sobreneda, a fi d'obtenir un oli límpid i transparent que no s'enterboleixi amb [...]
|