Resultats de la cerca frase exacta: 1.005

121. rosegó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bocí de pa que es deixa després d'haver-lo començat a menjar. Tros petit de pa. [...]
122. crostó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Extrem d'un pa de forma allargada. Què vols? Llesca o crostó? Quan encetis el pa, dona'm el crostó. Tros de pa o de formatge en què abunda la crosta. Un crostó de roca. Peça de carn de la cuixa de bou o de vedella. [...]
123. canyissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de canyes i de cordill per a posar-hi pa, criar-hi cucs de seda, etc. Canyís 2.  [...]
124. àzim
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. pa.  [...]
125. panet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça petita de pa, de forma rodona o allargada, que se sol menjar individualment. Un panet de Viena. [...]
126. formatge d'ovella madurat amb pa amb tomàquet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
127. fornada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat de pa, de terrissa, etc., que es cou d'una vegada en un forn. Promoció 2 2 . [...]
128. pastador 2 pastadora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que pasta. Màquina que, en l'elaboració del pa, permet de pastar la farina i l'aigua mecànicament. [...]
129. raïssos
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rosegons. Aquest tros de pa, acaba-te'l: no facis raïssos. Deixes de menjar. Els raïssos, els donarem al quisso. [...]
130. apanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Proveir de pa. [...]
Pàgines  13 / 101 
<< Anterior  Pàgina  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Següent >>