Resultats de la cerca frase exacta: 27

1. pansa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vinya d'una varietat que dona raïm de gra gros, pell forta i molt dolç. Raïm de vinya pansa. Gra de raïm dessecat a la vinya o escaldat amb lleixiu i dessecat al sol. Pansa de Corint. Herpes labial, generalment recidivant, que apareix als llavis en estats febrils [...]
2. pansa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Raïm parcialment assecat al sol o de manera artificial. [...]
3. pansa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Dit del pelatge dels ases que és bru o marró fosc. [...]
4. pansa
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 agr [especie de] uva moscatel. 2 [raïm dessecat] pasa, uva pasa. 3 med [herpes labial] pupa, calentura, morrera. 4 panses de Corint pasas de Corinto.  [...]
5. Pansa, Mas de la
Font Nomenclàtor de Catalunya
Alt Camp Vila-rodona Pansa, Mas de la Edificació aïllada (mas, casa...) [...]
6. Mas de la Pansa, el
Font Nomenclàtor de Catalunya
Alt Penedès Castellví de la Marca Mas de la Pansa, el Nucli de població [...]
7. baia de goji
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la planta Lycium barbarum, de forma allargada i de color vermell, aproximadament de la mida d'una pansa, que se sol comercialitzar assecat i és apreciat per les propietats medicinals, tonificants i nutritives que se li atorguen. [...]
8. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
9. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm xarel·lo, amb cos, una mica àcid, amb un grau alcohòlic alt i una aroma afruitada, que se sol utilitzar per a fer vins escumosos, especialment de llarga criança. [...]
10. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Raïm blanc produït pel cep xarel·lo, de maduració primerenca, menut, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics, dolços i amb la pell dura. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>