Resultats de la cerca bàsica: 393

81. menjador 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça d'una casa destinada a menjar-hi. La cuina és al costat del menjador. Mobiliari d'un menjador. Canviar el menjador. [...]
82. escurada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'escurar o d'escurar-se; l'efecte. Conjunt de plats, escudelles, olles, etc., usats en la cuina o en el menjador. [...]
83. paella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri de cuina, de metall, en forma de vas rodó ample i de poca altura, amb un mànec llarg també de metall o dues anses, que serveix per a fregir viandes. tenir la paella pel mànec Poder fer i desfer en un afer segons la pròpia voluntat. Guisat fet d'arròs cuit amb [...]
84. greixonera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri de cuina de forma oblonga a propòsit per a rostir aviram. Cassola de terra o terrissa. Guisat o menjar cuit dins una cassola. [...]
85. safareig
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Receptacle generalment de parets d'obra i de forma rectangular, que s'omple d'aigua i serveix ordinàriament per a rentar-hi la roba o per a regar. Omplir, buidar, el safareig. Un safareig públic. Petita cambra, indret, en una casa, generalment prop de la cuina, on és [...]
86. aram
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure treballat en forma de xapa o de fil. Un càntir d'aram. Conjunt de peces de metall que entren en el parament de la cuina. [...]
87. adotzenar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disposar, ordenar, per dotzenes. Aquí adotzenen els taps. Aplegar a dotzenes. Esdevenir adotzenat. El pollastre és l'element de la nostra cuina que s'ha adotzenat més. [...]
88. pantxineta (postres típiques de la cuina basca)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
89. endreça
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'endreçar; l'efecte. Heu de fer una bona endreça de la cuina. donar endreça a un afer Prendre totes les mesures per tal que reïxi. Dedicatòria. [...]
90. emblanquinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pintar de blanc. Donar una capa de calç o de guix diluïts en aigua (a una paret, a un sostre, a una façana, etc.). Hem emblanquinat la cuina.  [...]
Pàgines  9 / 40 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>