FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri de cuina, de metall, en forma de vas rodó ample i de poca altura, amb un mànec llarg també de metall o dues anses, que serveix per a fregir viandes. tenir la paella pel mànec Poder fer i desfer en un afer segons la pròpia voluntat. Guisat fet d'arròs cuit amb [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Receptacle generalment de parets d'obra i de forma rectangular, que s'omple d'aigua i serveix ordinàriament per a rentar-hi la roba o per a regar. Omplir, buidar, el safareig. Un safareig públic. Petita cambra, indret, en una casa, generalment prop de la cuina, on és [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disposar, ordenar, per dotzenes. Aquí adotzenen els taps. Aplegar a dotzenes. Esdevenir adotzenat. El pollastre és l'element de la nostra cuina que s'ha adotzenat més. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'endreçar; l'efecte. Heu de fer una bona endreça de la cuina. donar endreça a un afer Prendre totes les mesures per tal que reïxi. Dedicatòria. [...]