Resultats de la cerca frase exacta: 1.005

111. fleca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
112. ullar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
113. panàtica
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
114. solar 4
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar sola (a un calçat). El pa, cremar-se de la sola. [...]
115. brescat 2 -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ple d'ulls o cavitats, com a vegades el pa, certs formatges, etc. [...]
116. fènyer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula.  [...]
117. sucada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
118. durum (pa de pita enrotllat i farcit de tires de carn marinada i verdures)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
119. ateserar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. [...]
120. llescar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
Pàgines  12 / 101 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>