Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
31. olivar-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El pa, treure butllofes en coure's. [...]
32. panet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça petita de pa, de forma rodona o allargada, que se sol menjar individualment. Un panet de Viena. [...]
33. companatge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vianda que es menja amb el pa o a més del pa. No vull pa tot sol per berenar: doneu-me companatge. I per tot companatge mitja dotzena de nous. [...]
34. apanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Proveir de pa. [...]
35. lújula
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cucut.  [...]
36. rumbell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. [...]
37. fornada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat de pa, de terrissa, etc., que es cou d'una vegada en un forn. Promoció 2 2 . [...]
38. raïssos
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rosegons. Aquest tros de pa, acaba-te'l: no facis raïssos. Deixes de menjar. Els raïssos, els donarem al quisso. [...]
39. ullar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
40. fogot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Branca que serveix per a fer foc en els forns de pa, de calç, etc. tenir fogots Sentir excessivament la calor. [...]
Pàgines  4 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>