1.
meloja
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f aigua bruta [de mel]. [...]
|
2.
miel
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 mel. 2 fig [dulzura] mel. 3 dejar con la miel en los labios fig i fam deixar amb la mel a la boca. 4 hacerse de miel fig i fam fer-se de mel. 5 miel de caña melassa. 6 miel rosada [en farmacia] melrosat, mel rosada. 7 miel sobre hojuelas fig i fam encara millor. 8 miel virgen mel verge. 9 no [...]
f 1 mel. 2 fig [dulzura] mel. 3 dejar con la miel en los labios fig i fam deixar amb la mel a la boca. 4 hacerse de miel fig i fam fer-se de mel. 5 miel de caña melassa. 6 miel rosada [en farmacia] melrosat, mel rosada. 7 miel sobre hojuelas fig i fam encara millor. 8 miel virgen mel verge. 9 no hay miel sin hiel fig i fam no hi ha roses sense espines. 10 no se hizo la miel (o no es la miel) para la boca del asno fig i fam la mel no és feta per a la boca de l'ase. |
3.
jalea
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [dulce] gelea. 2 hacerse (o volverse) uno una jalea fig i fam tornar-se algú dolç com la mel (o més dolç que la mel). 3 jalea de cidra xarop de poncem. 4 jalea real gelea reial. [...]
|
4.
caramelo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [golosina] caramel. 2 [azúcar fundido y pasta de azúcar] caramel. 3 ser de caramelo fig ésser pa i mel, ésser deliciós. [...]
|
5.
macón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bresca sense mel f. [...]
|
6.
melcocha
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f mel espessa (o agrumollada). [...]
|
7.
amelar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr [las abejas] fabricar la mel. [...]
|
8.
arropía
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [melcocha] mel espessa (o agrumollada). [...]
|
9.
almíbar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 almívar. Piña, melocotón, en almíbar, pinya, préssec, en almívar. 2 fig [cosa dulce] mel f. 3 estar uno hecho un almíbar fam ésser algú més dolç que la mel. [...]
|
10.
melado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 melat -ada. m 2 [de la caña de azúcar] xarop. 3 [dulce] pastís de mel. f 4 [rebanada] pa amb mel m. 5 [mermelada] melmelada f, melada f. [...]
|