Resultats de la cerca bàsica: 155

121. diagridi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Escamonea preparada amb suc de llimona. [...]
122. limonado (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj de color de llimona.  [...]
123. àcid cítric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Àcid tricarboxílic àmpliament distribuït en teixits i líquids orgànics, que pot ésser obtingut del suc de llimona, de la pinya americana i per fermentació fúngica de melasses. [...]
124. llima
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [eina] lima. 2 [aire fred] cuchillo m de aire. 3 reg bot [llimona] limón m. 4 zool [Lima hians] peinecillo m, lima. 5 fig [correcció] lima. Sotmetre una obra a la llima de la censura, someter una obra a la lima de la censura. 6 ésser una llima (o menjar com una llima) fig [menjar molt] ser una [...]
125. citral
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
3,7-dimetil-2,6-octadienal, de fórmula C10H16O; aldehid líquid molt olorós que constitueix del 75% al 85% de l'oli de l'herba de llimona; també es dona, bé que en poca quantitat, en els olis essencials de la berbena, la llimona i la taronja, a tots en forma d'una mescla de les [...]
126. poncem
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit del poncemer (Citrus medica), semblant a la llimona, de polpa agra i escorça gruixuda i carnosa. L'escorça conté un oli essencial i serveix per a preparar un xarop i una confitura. [...]
127. còctel negre d'estiu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Còctel elaborat amb vi negre, gasosa, vermut negre, llimona i gel. [...]
128. xarop d'àcid cítric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparació d'àcid cítric i tintura de llimona en xarop simple. [...]
129. cubà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Galeta elaborada amb una pasta molt líquida feta de farina, sucre, rovell d'ou, oli i essència de llimona, enrotllada en forma de cilindre, d'uns 8 cm de llarg i 2 cm de diàmetre, molt cruixent. [...]
130. capoll
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Coberta gelatinosa que s'origina en el clitel dels cucs de terra i que adquireix forma de llimona, destinada a recollir els òvuls i els espermatozoides i facilitar el desenvolupament dels ous abans de ser dipositada al sòl. [...]
Pàgines  13 / 16 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>