Resultats de la cerca bàsica: 12

Diccionari de la llengua catalana
1. gelat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda o crema congelada, feta a base de llet i aromatitzada amb substàncies emprades en confiteria.  [...]
2. gris 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aire fi i gelat. [...]
3. quarto 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet de pols de midó, ous i sucre, de forma rectangular, que se sol menjar amb xocolata o gelat, propi de Mallorca. [...]
4. quemullar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta per a sucar en xocolata, llet o gelat. [...]
5. brisaina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vent gelat i moll que bufa a les matinades d'hivern. [...]
6. cucurull
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de paper o cartó enrotllat en forma cònica. Galeta de forma cònica destinada a contenir gelat. [...]
7. batut 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop fort, especialment el que es dona algú que cau. Batement de cor. Xàfec 1. Acord arpegiat en què les ungles toquen les cordes de la guitarra d'una manera ràpida i enèrgica. Beguda refrescant no alcohòlica feta a base de llet, fruita, gelat, etc., passats per [...]
8. cornet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument de banya, de cuir, etc., que serveix per a remenar i tirar els daus. Petita làmina òssia situada a l'interior de les cavitats nasals. Cucurull ple de gelat. [...]
9. arlequí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Personatge còmic procedent de la farsa italiana o «comèdia de l'art» que compareix en escena amb un vestit fet de peces triangulars de tots colors. Personatge que canvia fàcilment d'idees, de partit. Gelat fet de dues substàncies de colors distints. [...]
10. bescuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>