1.
rostir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure (carn) sotmetent-la, en un ast, en un forn, etc., a un foc viu untada o ruixant-la amb greix. Rostir una cuixa de moltó a l'ast. Rostir un pollastre al forn. Amb aquest foc, el pollastre no trigarà a rostir-se. Cremar 4 i 5. El sol li ha rostit l'esquena. L'ardor del sol ha [...]
|
2.
rostir
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com servir.
[...]
|
3.
rostir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure a foc viu un aliment, sobretot carn, untat amb greix, en un ast, en un forn, etc., fins que quedi enrossit però sucós per dins. [...]
|
4.
rostir
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [un aliment] asar. 2 fig [el sol] achicharrar, asar. v pron 3 asarse. 4 fig achicharrarse, asarse. 5 rostir-se de viu en viu fig [de calor] asarse vivo. [...]
|
5.
rostir
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
brasejar, rostir lleugerament una vianda. ensajornar, íd. salsir, rostir excessivament, esp. l'acció del sol, una cosa sucosa. graellejar, rostir a la graella (Alc.) torrar gratinar(al forn) cremar, rostir massa una cosa. La carn s'ha cremat: ja la pots donar al gos. Cp. bleir Manuel [...]
|
6.
rostir a l'ast
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Rostir una peça de carn traspassada per un ast que rep un moviment de rotació mitjançant un sistema mecànic o elèctric, a fi de coure-la homogèniament. [...]
|
7.
rostiment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de rostir carn. [...]
|
8.
rostidor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que rosteix o serveix per a rostir. [...]
|
9.
rostida
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de rostir o de rostir-se; l'efecte. [...]
|
10.
salsir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Especialment el sol, dessecar, rostir excessivament, (una cosa sucosa). Socarrar-se. [...]
|