Resultats de la cerca frase exacta: 18

Diccionari de la llengua catalana
1. alimentari -ària
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent als aliments. Substància alimentària. El ritme alimentari d'un nadó. Alimentós . Producte alimentari. Pasta alimentària. [...]
2. dispersant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que facilita la dispersió i l'eventual dissolució d'un element sòlid en un líquid, s'aplica a un additiu alimentari. Additiu alimentari dispersant. [...]
3. saboritzant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Additiu alimentari que modifica el sabor dels aliments i de les begudes. [...]
4. congelat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt fred. El desembre congelat. Producte alimentari sotmès al procés de congelació. Botiga de congelats. [...]
5. gasificant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Additiu alimentari que desprèn diòxid de carboni en ésser escalfat o en entrar en contacte amb aigua. [...]
6. espessidor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'espessir. Additiu alimentari que manté o augmenta la consistència d'un producte. Substància espessidora. [...]
7. macrofàgia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de macròfag. Règim alimentari constituït per organismes o parts d'organismes de mida grossa en relació amb la pròpia. [...]
8. conodonts
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup de microfòssils d'apatita, sovint amb denticles cònics, atribuïts al sistema alimentari de cordats marins primitius, que visqueren des del cambrià fins al triàsic. Individu d'aquest grup. [...]
9. copròfil -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que viu en els excrements, que intervé en llur descomposició i que els usa principalment com a recurs alimentari per a ell o per a la seva descendència. Organisme copròfil. [...]
10. glutamat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sal de l'àcid glutàmic. glutamat monosòdic Additiu alimentari que intensifica el gust, de fórmula HOOCCH2CH2CH(NH2)COONa, emprat en derivats de la carn, sopes preparades i altres aliments en conserva. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>