Resultats de la cerca frase exacta: 823

201. peuada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de peus de porc amb arròs, ous i sucre. [...]
202. porcastrell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc des que el desmamen fins que acaba de créixer. [...]
203. xarcuter xarcutera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. [...]
204. bringuera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bull negre fet amb el cap i altres parts del porc. [...]
205. espinada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Columna vertebral. Li fa mal l'espinada. L'espinada del porc.  [...]
206. furgar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Remenar (el foc) amb la furga. Remenar (un munt de coses) ficant-hi la mà, la burxa, etc. El porc, somoure i remenar (la terra). No s'ha cansat de furgar fins a descobrir la veritat. [...]
207. suids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de mamífers artiodàctils del grup dels suïformes, de morro allargat, carnós i de contorn circular, d'extremitats curtes i primes i cua curta, que comprèn el porc, el senglar i la babirussa. Individu d'aquesta família. [...]
208. cansalader cansaladera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que ven porc fresc o preparat en pernils, botifarres, salsitxes, etc. [...]
209. donegal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc. [...]
210. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
Pàgines  21 / 83 
<< Anterior  Pàgina  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Següent >>