FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
recuina, peça annexa a la cuina, on hom guarda els atuells, estris, etc., de cuinar. amanidor, lloc annex a la cuina on hom prepara i arranja les viandes. Cp. office (mot anglès), rebost Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
instrument utensili atuell eina arreu ormeig, conjunt dels estris d'un ofici o d'un art. atifell courim, estris de cuinar. aram, estris de cuina, d'aram. parament de taula, plats, coberts, vaixella, etc. parament de casa, estris, mobles, etc., que hom utilitza normalment en una casa. parament [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
denotació, acció de denotar o indicar mitjançant algun senyal. advertiment(->) insinuació recepta, indicació sobre la preparació de medicaments, plats de cuina, etc. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 artilleria bordada, bateria de cada costat de la nau. 2 adreç. aram, bateria de cuina, de coure. courim, estris de cuinar. 3 il·luminació. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Joc d'instruments emprats en un ofici, un obrador, etc. arreus. Els arreus de pesca. pertret. Pertrets de guerra. ormeigs aparell. L'aparell de la nau: aparell llatí, aparell rodó, etc. arborada, conjunt de pals, veles i cordes d'una embarcació. fornimento fornitura. El forniment de la cuina [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 vano mosquer, ventall per a esquivar les mosques (Cp. Espantamosques). flabell, ventall gros, de plomes d'estruç, usat en altres temps en certes cerimònies fastuoses de la cort papal. 2 (de cuina) estoret, ventall d'espart. bufafocso ventafocs manxallo manxó, ventall d'espart o de palma [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Estri de cuina per a rostir. greixerao greixonera, rostidora de forma oblonga, per a rostir aviram. Cp. graella, ast Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 suc. Pollastre amb suc. Noms d'algunes salses de la cuina catalana: Vinagreta. Xató. Samfaina. Romesco. Pebrada. Beixamel. Nogada, etc. 2 Fig. accessori. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]