Resultats de la cerca frase exacta: 389

61. espessidor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'espessir. Additiu alimentari que manté o augmenta la consistència d'un producte. Substància espessidora. [...]
62. macrofàgia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de macròfag. Règim alimentari constituït per organismes o parts d'organismes de mida grossa en relació amb la pròpia. [...]
63. conodonts
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup de microfòssils d'apatita, sovint amb denticles cònics, atribuïts al sistema alimentari de cordats marins primitius, que visqueren des del cambrià fins al triàsic. Individu d'aquest grup. [...]
64. Com es diu alimenticio en català? / Es pot dir alimentici en català?
Font Fitxes de l'Optimot
Per designar tot allò que nodreix o alimenta, les denominacions catalanes són alimentós, alimentosa i alimentari, alimentària. Per exemple: complements alimentosos complements alimentaris En canvi, per fer referència a tot allò relatiu o pertanyent als aliments, la forma és alimentari [...]
65. copròfil -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que viu en els excrements, que intervé en llur descomposició i que els usa principalment com a recurs alimentari per a ell o per a la seva descendència. Organisme copròfil. [...]
66. glutamat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sal de l'àcid glutàmic. glutamat monosòdic Additiu alimentari que intensifica el gust, de fórmula HOOCCH2CH2CH(NH2)COONa, emprat en derivats de la carn, sopes preparades i altres aliments en conserva. [...]
67. congelar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
les sangs. Sotmetre (un producte alimentari) a una temperatura prou baixa perquè es congeli el líquid que conté. Carn congelada. Produir congelació (en una part del cos). El fred li va congelar les orelles. Sofrir congelació. Se li van congelar els dits i li'n van haver [...]
68. estabilitzador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
tensió d'entrada o el consum de potència del receptor variïn considerablement. Additiu alimentari que manté l'aspecte i la textura del producte. [...]
69. additiu -iva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
sense que en variïn la composició i les qualitats bàsiques. Additiu alimentari. Substància additiva. En pint., substància barrejada a les pastes pictòriques per tal de donar-los característiques especials. La cera i la resina són additius pictòrics. [...]
70. tracte 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Columna, cordó, fascicle o via, posat en el gruix o a la superfície d'un producte morbós o d'un òrgan o entre dos òrgans. tracte alimentari Canal digestiu. tracte vocal Conducte que va des de la laringe als llavis i als narius. Grup de fibres nervioses que tenen un origen [...]
Pàgines  7 / 39 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>