Resultats de la cerca frase exacta: 253

Diccionari de la llengua catalana
51. salanc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa que es forma a la superfície de certs objectes, anàloga al salobre.  [...]
52. desalenar-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Perdre l'alè. El rector es desalenava sota el pes de la capa pluvial. [...]
53. granulós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa granulosa dels fol·licles ovàrics. Constituent dels grans de midó, soluble en la saliva. [...]
54. saburral
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la saburra. Recobert d'una capa de saburra. Llengua saburral. [...]
55. emboç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'una bufanda, capa, etc., destinada a cobrir la part inferior de la cara fins al nas o els ulls. Beina d'un instrument tallant, especialment tros de branca acanalat que s'adapta al tall de la dalla o de la falç. [...]
56. aponeurosi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa fibrosa i molt resistent que cobreix alguns músculs i forma llurs terminacions i lligaments. [...]
57. epicarpi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coberta exterior del fruit, la capa més externa del pericarpi, que ordinàriament forma la pell. [...]
58. escorpit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa de l'escorça d'una alzina surera compresa entre el suro i la fusta.  [...]
59. sial
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
60. arrebossar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
Pàgines  6 / 26 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>