121.
immobilització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mesura cautelar adoptada per l'autoritat competent consistent a aturar la distribució d'un producte a causa d'un risc alimentari o d'un incompliment reglamentari abans que es posi a disposició del consumidor, mentre s'espera una decisió definitiva sobre la seva comercialització. [...]
|
122.
reacció adversa a aliments
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Resposta clínica anormal atribuïda a la ingestió, el contacte o la inhalació d'un aliment o d'un dels seus derivats, d'un component de l'aliment o d'un additiu alimentari contingut en l'aliment, els quals són innocus per a la majoria de la població. [...]
|
123.
surimi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
|
124.
tractament dietètic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Ordenament de l'alimentació com a únic element terapèutic. [...]
|
125.
enteró
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Canal alimentari; especialment, budell prim. [...]
|
126.
aparell digestiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Conjunt d'òrgans relatius a la ingestió i digestió dels aliments des de la boca fins a l'anus, amb totes les seves glàndules: boca, orofaringe, esòfag, estómac, intestí prim, intestí gros, anus, fetge i pàncrees. [...]
|
127.
agàstric -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Que no té canal alimentari, que no té estómac. [...]
|
128.
avaluació del risc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Procés sistemàtic consistent a identificar i caracteritzar un perill alimentari, determinar-ne l'exposició i caracteritzar-ne el risc alimentari que se'n pot derivar. [...]
|
129.
escola de capacitació agrària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Centre educatiu que ofereix formació reglada i contínua en els àmbits alimentari, mediambiental i agrari. [...]
|
130.
component
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Element alimentari individual que, juntament amb un o més elements alimentaris, forma un aliment o un producte alimentari. [...]
|