Resultats de la cerca bàsica: 155

91. timbal d'escalivada amb lletons de vedella cruixents i mantega de llimona
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
92. llima 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de la llimera, ovoide, semblant a una petita taronja, de pela verda groguenca i de polpa àcida, flairosa i molt sucosa, emprat sobretot per a begudes i com a aromatitzant. Llimona. [...]
93. orpiment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mineral, sulfur d'arsènic, de fórmula As2S3, que cristal·litza en el sistema monoclínic, és de color groc de llimona i té aplicacions en pintura, tintoreria i pirotècnia. [...]
94. cítric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la llimona. Arbre o arbust perennifoli del gènere Citrus i altres afins, de la família de les rutàcies, de fruit en hesperidi, sucós i ric en vitamina C. Fruit d'un cítric. El consum, l'exportació, de cítrics. [...]
95. carpaccio de llagostins marinats amb oli de llimona dolça i vinagre de coco amb caviar de salmó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
96. menjar 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que hom menja per nodrir-se. Fa un quart que som a taula i encara no ens han portat el menjar. Portar el menjar als porcs, als conills. menjar blanc Crema feta amb llet, farina d'ametlles o d'arròs, midó i sucre, aromatitzada amb pell de llimona i canyella. menjar de farda [...]
97. babaganuix
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Puré d'albergínies escalivades, generalment condimentat amb all, llimona, oli d'oliva i tahina, típic del Pròxim Orient. [...]
98. 'gust a' o 'gust de'? / 'olor a' o 'olor de'? / 'pudor a' o 'pudor de'?
Font Fitxes de l'Optimot
gust de olor de pudor de Per enllaçar els complements dels noms que tenen a veure amb les percepcions i sensacions la preposició adequada és de: gust de, olor de, pudor de, soroll de, remor de, so de. Per exemple: Aquest pastís té gust de llimona. Sento olor de roses. Fa pudor de cremat. No [...]
99. hummus
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d'oliva i julivert, típic del Pròxim Orient. [...]
100. xia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda refrescant que es prepara amb llavors de xia remullades amb aigua i barrejades amb sucre i llimona, típica de Mèxic. [...]
Pàgines  10 / 16 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>