Resultats de la cerca bàsica: 425

Diccionaris terminològics
81. tempura
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat amb trossos de peix, marisc i verdures, arrebossats i fregits, que es mengen acompanyats de nap ratllat i d'una salsa calenta feta amb shoyu i mirin. [...]
82. desbast pla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Desbast obtingut per laminatge de l'acer, de secció rectangular, que té un gruix igual o superior a 50 mm i una relació entre amplària i gruix igual o superior a 2. [...]
83. raclet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat originari del cantó suís de Valais que es prepara generalment a taula exposant una peça de formatge a una font de calor i col·locant la pasta fosa a sobre de patates o verdures. [...]
84. sashimi [ja]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat a base de peix o marisc cru, en què els ingredients se serveixen tallats en làmines o en trossos i es mengen acompanyats de shoyu i de rave japonès. [...]
85. cop de dreta pla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Cop de dreta executat sense imprimir gairebé cap mena d'efecte a la pilota, de manera que surt projectada a gran velocitat. [...]
86. skeet [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Disciplina de tir al plat consistent a disparar, sis tiradors situats successivament en diferents llocs de tir, contra cent vint-i-cinc plats llançats en direcció esquerra-dreta, en direcció dreta-esquerra i en totes dues alhora, des de dues casetes laterals. [...]
87. sukiyaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa fet amb verdures i amb carn de bou tallada en làmines molt fines, que s'elabora a taula, coent els ingredients dins una olla amb una salsa feta amb shoyu, sake o mirin, i sucre. [...]
88. xopsuei
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en una barreja saltada de soia germinada, bolets, bambú, verdures diverses tallades a la juliana i trossets de carn, o, de vegades, trossets de marisc, que se sol servir amb arròs i salsa de soia. [...]
89. risotto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat elaborat amb arròs ric en midó, típic de la cuina italiana, que es pot acompanyar de diversos ingredients i que es cou incorporant-hi successivament petites quantitats de brou, fins que l'arròs l'absorbeix del tot i pren una consistència cremosa. [...]
90. fondue xinesa [fondue: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients. [...]
Pàgines  9 / 43 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>