Resultats de la cerca bàsica: 586

81. fruitera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
82. marcelina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb una cavitat al mig per a aguantar-hi una xicra. [...]
83. plata 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de forma ovalada, oblonga, generalment més gran que un plat ordinari, per a servir el menjar a taula. Menjar o altra cosa que es posa en una plata. Una plata d'enciam. Una plata de crema. [...]
84. aguiat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
85. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
86. amanida
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'enciam, tomàquet, ceba i altres verdures crues amanides amb oli, sal, vinagre, etc. [...]
87. pàtera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de poca fondària que usaven els antics en els sacrificis per a fer les libacions. [...]
88. escrupolós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té escrúpols, dubtes. És un home poc escrupolós: no te'n fiïs. Pots aprofitar el mateix plat, home, no siguis tan escrupolós. Que fa les coses amb escrupolositat. Escrupolós en el treball. Fet amb escrúpol, amb gran cura, amb exactitud. Una [...]
89. ranxo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar que es fa per a molts i que es redueix generalment a un sol plat, com el que es dona a soldats, mariners, presos, etc. Lloc fora de poblat on s'alberguen diferents famílies, on es crien cavalls, muls, etc. Cambra d'una nau destinada a la tripulació. [...]
90. galantina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc., cuita amb espècies, que se serveix fred amb una gelea. [...]
Pàgines  9 / 59 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>