Resultats de la cerca frase exacta: 150

51. hora feliç
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part del dia en què un establiment comercial, especialment un bar o un restaurant, redueix els preus o fa ofertes especials. [...]
52. Plural de noms de persona: els Joseps Maries o els Josep Maria? / Plural de cognoms, dinasties i llinatges: els Àustries o els Àustria?
Font Fitxes de l'Optimot
Casals. Generalment, quan es fa referència a dos o més membres d'una mateixa família o nissaga, els cognoms es mantenen invariables, tot i que també es poden pluralitzar. Per exemple: Avui vindran a sopar al restaurant els Bofarull i els Montcada (o els Bofarulls i els Montcades). Vol estudiar la [...]
53. taula auxiliar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Taula situada a la vora dels comensals en un restaurant, on es posen els accessoris de servei i on el cambrer pot acabar de preparar els plats. [...]
54. 'almenys' o 'al menys'?
Font Fitxes de l'Optimot
possible' en frases com la següent: Intentarem aparcar al menys lluny possible del restaurant. Ara bé, hi ha construccions d'ús més habitual que al menys + adverbi, per exemple: Intentarem aparcar com més a prop millor. Intentarem aparcar tan a prop com sigui possible.  [...]
55. 'peres amb vi' o 'peres al vi'? / 'musclos al vapor' o musclos amb vapor'?
Font Fitxes de l'Optimot
vapor per llepar-se'n els dits.  La mateixa construcció es pot fer servir també per expressar l'estil del plat. Per exemple: Al restaurant vam demanar lluç a la basca.  He fet conill a la caçadora per al dinar de Nadal. En canvi, si es fa referència a l'acompanyament del plat o al seu ingredient [...]
56. braseria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Restaurant especialitzat en productes cuits a la brasa. [...]
57. cap de sala
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona que s'encarrega de planificar i organitzar un servei de restaurant, de supervisar i controlar les operacions que hi tenen lloc i d'assegurar la correcta atenció als clients. [...]
58. restauració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sector d'activitat professional que agrupa les empreses i els establiments que preparen i serveixen menjars o begudes. [...]
59. Ser o estar: ser davant de locatius
Font Fitxes de l'Optimot
60. auxiliar de cuina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona que fa tasques de suport a la cuina d'un restaurant, com ara netejar els estris i la maquinària de la cuina, netejar i tallar verdures i determinats tipus de carn, peix i marisc, ajudar a fer plats senzills, etc. [...]
Pàgines  6 / 15 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>