71.
figues a l'estil de l'àvia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
72.
figues amb moscatell i gelat de canyella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barra o simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle. llonguet qüerna, panet petit, en forma de dues banyes unides per les puntes. bescuit o galeta, pa que hom cou una segona vegada perquè es conservi llarg temps, com el que hom usava abans en els vaixells. pa de munició, el que donen als soldats. eulògia, pa beneït. pa de pessic, pa de pastisser, elaborat amb mantega i sucre. Cp. guimbarro, crostó, rosegó 2 → massa. © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |
73.
magret d'ànec amb salsa de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
74.
tulipa cruixent de figues confitades amb nata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
75.
pa bregat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
76.
pa blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
77.
amanida de formatge de cabra amb vinagreta de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
78.
recuit de drap de Fonteta amb gelea de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
pa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
|
80.
pa integral
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Pa de color fosc i molla atapeïda, que conté gairebé tots els productes de la molta del blat, recomanat per al restrenyiment. [...]
|