1.
alimentari -ària
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent als aliments. Substància alimentària. El ritme alimentari d'un nadó. Alimentós . Producte alimentari. Pasta alimentària. [...]
|
2.
perill alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Agent biològic, físic o químic que pot causar un efecte perjudicial per a la salut si és present en un aliment. [...]
|
3.
quilometratge alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Distància recorreguda per un aliment entre el punt de producció i el de consum. [...]
|
4.
règim alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Mode d'alimentació d'una persona, que té en compte tant la quantitat com la qualitat i la freqüència. [...]
|
5.
risc alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Probabilitat que es produeixi un efecte advers sobre la salut com a conseqüència de l'exposició a un perill alimentari en combinació amb la gravetat que pot tenir. [...]
|
6.
veganisme alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari basat en el consum exclusiu d'aliments d'origen vegetal. [...]
|
7.
alimentari
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ària adj 1 [relatiu als aliments] alimentario -ria, alimenticio -cia. Règim alimentari, régimen alimentario. 2 [que alimenta] alimenticio -cia. Pastes alimentàries, pastas alimenticias. [...]
|
8.
brot d'origen alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Aparició inesperada d'una malaltia en dues o més persones després d'ingerir un mateix aliment que, d'acord amb les proves epidemiològiques, contenia un agent perjudicial. [...]
|
9.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància sense poder nutritiu o emprada amb finalitats no nutritives que hom afegeix en qualsevol fase de l'elaboració dels aliments per tal de conservar-ne les característiques físiques, químiques o fisicoquímiques, per tal d'evitar-ne l'alteració espontània o per donar-los característiques part [...]
|
10.
additiu alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|