Resultats de la cerca frase exacta: 383

81. barutell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sedàs de passar farina. [...]
82. arrebossar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
83. tonya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coca rodona feta de farina, patata, ous, oli i sucre, que es menja principalment per les festes de Pasqua en algunes contrades del País Valencià. [...]
84. sedàs
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri semblant a un garbell, consistent en una tela clara muntada en un cèrcol, que serveix per a passar farina, guix, etc. Per a la farina ens cal un sedàs més fi. passar pel sedàs Analitzar amb detall. Abans d'acceptar la seva oferta, cal passar-la pel sedàs. [...]
85. suquet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de peix variat, de vegades amb crustacis i mol·luscos, preparat amb un sofregit d'oli, all, farina, tomàquet i julivert, al qual s'afegeix aigua, sal i pebre. [...]
86. beixamel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta a base de mantega, llet i farina. [...]
87. llinosa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llavor de lli. Farina de llinosa. Oli de llinosa. [...]
88. polenta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Farina de blat de moro cuita en aigua bullent. [...]
89. arreplega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'arreplegar; l'efecte. L'arreplega de dades per a un atles lingüístic. fer arreplega Fer provisió, reunir en certa quantitat. Fer arreplega de blat, de farina, de vi, de diners. [...]
90. barutellar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar pel barutell. Abans de tot, cal barutellar la farina. [...]
Pàgines  9 / 39 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>