71.
pa blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
72.
pa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
|
73.
pa integral
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Pa de color fosc i molla atapeïda, que conté gairebé tots els productes de la molta del blat, recomanat per al restrenyiment. [...]
|
74.
pa comú
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pa elaborat amb farina o farina integral de cereals, que també pot incorporar segó de cereals, que es consumeix habitualment les vint-i-quatre hores següents a la seva cocció. [...]
|
75.
pa especial
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pa que conté algun ingredient extra, com ara gluten, llet, ou, farina de planta diferent del cereal, llavors, fruites, espècies o altres vegetals, o que s'ha elaborat amb un procediment especial, com ara la cocció en motlle o amb formes especials. [...]
|
76.
amanida d'escarola amb vinagreta de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
77.
figues a l'estil de l'àvia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
78.
figues amb moscatell i gelat de canyella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
magret d'ànec amb salsa de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
melmelada o melada, confitura en què la fruita està aixafada en forma de puré. compota, fruita bullida amb menys sucre que la confitura. Compota de peres, de pomes, etc. gelea, preparació obtinguda fent bullir suc de fruites amb sucre, de consistència blana i elàstica con gelatina. Gelea de llimó. pa, massa de fruites aixafades i premsades, que té una certa semblança amb el pa. Pa de figues. Pa de peres. codonyat, confitura de codony. arrop, confitura feta amb most concentrat i fruites. cabell d'àngel, confitura feta amb una espècie de carbassa amb polpa fibrosa. carbassat, confitura de carbassa. citronat, confitura de poncem. raïmat, most bullit fins que pren la consistència d'un arrop, condimentat amb espècies. © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |
80.
tulipa cruixent de figues confitades amb nata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|